Å dele uredigerte refleksjoner – Etablererfasen

Det er så mye jeg har lyst å dele, spessielt for å kunne inspirere deg som kunne tenke deg å starte opp noe selv en dag!

Det er så mye å lære! Og jeg har lært mye på relativt kort tid men har enda en lang vei å gå.

 

BEHIND - THE - SCENES

 

Hvordan ville det ha vært om det var enkelt?

Det jeg har bestemt meg for er å dele denne reisen min i form av en (veldig) uformell blogg. Teksten er løs og ledig, og vil handle mest om mine refleksjoner rundt dette med bedriftoppstart. Jeg prøvde å skrive mer informative og “riktig oppsatte” tekster men brukte så lang tid på det (er ikke glad i å skrive) at det ble bare ikke gjort. En god sitat jeg prøver å bruke når jeg synes ting er vanskelig er: “Hvordan ville det ha vært om det var enkelt?”. Den (noe lingnende iallfall) setningen hørte jeg på en Tim Ferris Podcast og falt for med en gang. Og for deg som vil jobbe for deg selv, er boken hans 4-hour work week” anbefalt å lese! Elsker Tim Ferris! Sånn bare for å ha det sagt.

 

Gründernettverk innenfor Hår -og skjønnhetsbransjen

Noe jeg selv savner er et nettverk – et team med andre som er i etableringsfasen! Et slags gruppe der man kunne stille spørsmål åpent og ikke være redd for å dumme seg ut rett og slett. En gruppe der man deler erfaringer, utfordringer og tipser hverandre. Gründerfasen kan være nok så ensom til tider. 

 

Nå vet jeg det finns flere lignende grupper – også som jeg er medlem av, men ingen av dem driver med import og nettbutikk innenfor noe i nærheten av dette. Da er det nesten litt flaut å skulle ta opp spørsmål som omhandler mitt produkt. For Hair extensions, hva i all verden er nå det å selge? Og på nett? Det er jo noe man må gå til frisører for å ordne. Dessuten er Hair Extension noe utrolig mange forbinder med glamor og tennåringsjenter.

……Dette temet har jeg måttet ta opp i et eget innlegg som du kan lese her.

 

En annen ting som er skummelt med å dele slike uformelle tanker og refleksjoner er jo faren for å bli tatt useriøs! Man ønsker jo å opptre seriøst som et firma, men samtidig vet man jo ikke alt man sikkert burde vist.

Jeg vil jo heller prøve å være åpen om det og heller lære så mye man kan! (Så fort man kan!)

 

Ting jeg har lyst å skrive litt mer om er

  • Designprosessen
  • Markedsføring
  • Import
  • Teste Produkter
  • Frakt og Postgang
  • Regnskap
  • Sponsing av bloggere

 

Håper noen av dere syns det er spennende og får bittelitt fornuftlig ut av dette. Hadde vært så gøy å kommet i kontakt med andre gründere, evt kommende gründere!

 

Og igjen! Er du i oppstarsfasen eller sitter du med en liten gründerdrøm så ikke nøl med å ta kontakt! Og ikke minst kom med tips!  

 

One thought on “Å dele uredigerte refleksjoner – Etablererfasen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...