TIL DEG SOM EIER EN RETTETANG

Her er noen nyttige tips til deg som eier en rettetang. Tipper de fleste jenter i dag eier eller har eid minst en rettetang, eller tar jeg feil?

 

BESKYTT HÅRET

Ha alltid i noe som kan beskytte håret for varmen. Det fins mange varianter i kremer, skum og spray.

 

GRADER VARME

En dårlig rettetang med svak varme er bare irriterende og man må dra over håret uendelig mange ganger. Mange fliker derfor at de blir veldig varme, veldig raskt. Her må man passe på at det ikke overskrider 220 grader da det kan gjøre stor skade på håret. Tror faktisk det anbefalte er 180 grader.

 

BØRSTE

En hårbørste kan hjelpe til å løfte håret slik at rettetangen bidrar til å lage mer volum. Spesielt i krestområdet oppå hodet. Det annbefales et stor børste, evt en rundbørste.

 

KAM

Om man grer en kam gjennom håret mest man retter det gjør prossessen mye enklere, og ikke minst rettere.

krøllete hår

bilder hentet fra wehartit.com

 

KRØLLER

Hvor genialt er det ikke å kunne lage krøller med rettetangen? Ikke bare sparer man seg plass og penger ved å kjøpe en krølltang men mange mener krøllene også blir finere. Det ligger mange fine videoer på youtube om hvordan man går frem så har du ikke prøvd du prøve. Bloggeren Stina har laget en video du kan se her. En annen måte å krølle håret på er å tvinne det rundt for deretter gå over med den varme tangen som du ser bloggeren Marthe Borge gjør her. Så jo kjempelett ut.

 

BØLGER

Om du vil gjøre noe annet en dag er jo bølger en fin ting. Jeg har aldri prøvd det selv med rettetangen men skal absolutt prøve en dag. Bølger er jo kjempefint. Se fremgangsmåte her.

wavy hair Collage

bilder hentet fra wehartit.com

 

VASK

Varmen fra rettetangen kan smelte noe av produktene du har i håret og legger seg som smuss. Det er viktig (faktisk superviktig) å rengjøre platene på rettetangen regelmessig. Ikke bare ser det ekkelt ut med det kan ødelegge både rettetangen og håret ditt.

 

RETTE KRAGEN

Visste du at du kan bruke rettetangen til å rette over krager eller andre små områder på skjorten. Det krever selvsagt en ren rettetang! Det er faktisk genialt!

 

TITANIUM VS KERAMIKK

Keramiske rettetenger har ofte bare en lag med keramik ytterst. Det skal beskytte håret og hindre håret i å bli brent. Noen mener man må ha full keramisk overflate for at rettetangen skal være bra men ofte har de dyrenste produsentene en blanding. Når denne keramikken er slipt bort etter gjentatte varmebehandlinger er det best å kjøpe en ny rettetang for å ikke ødelegge håret.

Titanium beskytter også håret og kan varmes opp veldig raskt og fordeles. Dette er nok den beste egenskapen. Men titanium kan også slite håret om man holder rettetangen for lenge over håret på samme plass.

 

HAR DU NOEN RETTETANGTIPS Å DELE MED OSS?

Del dine tips med oss på facebook siden vår eller tagg oss på instagram!

 

rettetang-tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...