Hair extensions? Dette mener vi er viktig! Vi har samlet utfordringene

Vi har prøvd å samle utfordringene som vi tror noen kan har eller har hatt med extensions. Har du innspill så del med oss!

Gode fester.

Enten det er clips, tape eller i-tip bør man være sikker på at festene sitter godt.

Ting som bør vurderes er:

  • Limet
  • Festemetode
  • Synlighet
  • Slitasje

En proffesjonel frisør med erfaring innen hair extension vil feste extension på en måte som vil slite håret minst mulig. Man bør f.eks ta hensyn til hvor mye hår som skal «holde» extension osv. Om man velger å gjøre det hjemme er det viktig med god opplæring og litt forståelse om hvor og hvordan extension skal festes for å skule festene best mulig, og for at de skal sitte godt.

OBS!

For lite hår i forhold til festet?

Er det f.eks for lite hår i forhold til vekten på det du setter på, kan man risikere at ditt naturlige hår ikke klarer belastningen og rives av.

For mye hår i forhold til festet?

Spesielt ved buk av mer «permanente» løsninger som keratin, tape osv, er man avhengig av at limet klistrer seg sammen rundt ditt naturlige hår. Ved for mye av ditt eget hår mellom vil det bli dårligere feste.

 

Av og på-setting

Det aller beste er jo selvsagt å ha naturlig langt hår, og skal du ha sjanse til å spare ut ditt eget er det viktig å skåne det best mulig. Dra aldri ut festene på måte slik at du river med dine egne hårstrå. Det er superviktig å bruke et løsningsmiddel som løser opp limet og man kan “dra av”  hårremsen uten at det drar med seg mye av ditt eget hår. Noen hårstrå vil naturligvis sitte igjen siden vi daglig mister ca 100 hårstrå, men man skal ikke rive ut nye.

 

Synlighet

Er vi enige om at synlige extensionsfester ikke er noe vi ønsker?

Synlige extensionsfester

Festene bør holdes innenfor et vist område slik at de ikke vises bare du rører på hodet. Du vil nok kunne sette opp håret i en hestehale også. Her er alle veldig forskjellig, og noen med tykt hår kan ha større margin å gå på enn de med tynnere hårtyper.

Dette vil mest sannsynlig en profesjonell frisør med erfaring innenfor hair extension se. Man finner mange gode opplæringsvideoer og tips på youtube.

Ofte ser man festet direkte eller så ser man det pga av fargeforskjellen. Det er så utrolig viktig at fargen i toppen av extensionsen passer med fargen du selv har innerst mot hodebunnen. En feil mange gjør er å feste på den lyseste fargen de finner på sitt “ombrefarget” naturlige hår. Da skaper man en veldig synlig kontrast på hva som er ditt hår og hva som er extensions.

 

Kvalitet

Det kommer ann på om du skal ha hair extension kunn for en kveld eller over lengre tid.

Hair extension koster ofte fra 1000kr og oppover. Det er en liten investering for de fleste. Det er nok penger til at man ønsker å kunne bruke det en stund iallefall. God kvalitet bør holde i alt fra 6 måneder til 2 år. Egentlig litt dristig å påstå men jeg vet det er mulig med riktig behandling.

God kvalitet koster gjerne mer ved første kjøp men igjen, holder lengre. Da kan du selv regne på hva du sparer på å kjøpe extensions hver 3.-4 måned kontra hvert år.

God kvalitet skal ikke røyte, floke seg eller være veldig tørt og slitt.

Selvfølgelig er det viktig å ta godt vare på håret og være flink med hårkur, børsteteknikk, behandlinger osv.

 

Kundeservice og returrett

Du har trolig hørt at kunden alltid har rett. Og det er vel ikke uten grunn at det er en kjent frase. Noen ganger er ikke kunden fornøyd med produktet selv om man selv mener det er bra. Og noen ganger kan det rett og slett være feil med produktet.

Det viktigste er at du som kunde er fornøyd og ikke sitter igjen med en følelse av å ha kastet bort penger. Er du misfornøyd, si i fra! Man kan som regel finne en løsning.

En annen ting du bør forvente er oppfølgning, rikelig med informasjon og svar på dine spørsmål.

 

Utvalg

Vi alle er forskjellige med forskjellige hårtyper og behov. Selv om et standardsett på 180g passer venninnen din kan det være at du trenger enda mer for å kunne få et naturlig resultat. Noen ønsker bare ekstra fylde mens andre vil ha full forlengelse.

Fargen bør også passe deg så godt som mulig. Vi vil heller anbefale å bytte farge enn å begynne å farge håret selv. Hår i god kvalitet tåler det men det vil nok redusere holdbarheten.

Flere har valgt å ha en egen test-remse der man fysisk kan prøve fargen i håret før man åpner resten av pakken.

 

 

Er det noe du savner som DU mener er viktig?

Skriv gjerne en kommentar i Facbookgruppen vår her, eller på facebooksiden vår som du finner her.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...